Vermijden van condens met inox schouwvoering in Gent

Condens in uw schouw is een erg vervelend probleem. Het leidt tot vlekken en schimmelvormingop uw muren. Vaak ontstaat dit na het plaatsen van een nieuwe brander of een nieuwe cv-installatie. Het hogere rendement van uw nieuwe toestel zorgt voor minder warmteverlies, dus een koudere schouw. Dat kan in bepaalde gevallen condens veroorzaken, zelfs tot 10 jaar na de plaatsing van uw nieuwe brander. Condens is een trage vernieler, die uw schouw van binnenuit langzaam sloopt. De oplossing voor dit probleem? Schouwvoering van Vermandel F. uit Oostakker (Gent, Oost-Vlaanderen).

Een veilige én efficiënte oplossing voor dit probleem is het plaatsen van een dubbelwandige schouwvoering. Die beschermt uw schouw tegen vocht en zorgt ervoor dat de rookgassen vlugger worden afgevoerd. De installatie wordt afgerond met het plaatsen van een regenkap met een T-stuk. Zo wordt de minieme hoeveelheid vocht die nog aanwezig is, makkelijk afgevoerd en kan de schouw probleemloos door ons gereinigd worden. Uiteraard kunnen regenkappen die waterinslag voorkomen, ook apart worden besteld en geplaatst.

Alle regenkappen die door Vermandel F. worden geïnstalleerd, zijn maatwerk voor een optimaal resultaat. Ook PP condensbuizen – vereist voor bepaalde toestellen – worden vakkundig door ons geplaatst.

Maak een afspraak

Een schouw die perfect functioneert

Een schouw met een slechte zuigkracht is een echte bron van ergernis. Het plaatsen van een betonnen trekregelaar lost dat probleem op. Door de conische vorm en de gaten aan de zijkant, stijgt de zuigkracht van uw schouw aanzienlijk. Bovendien helpt de trekregelaar ook tegen waterinslag.

Heeft u een vraag over een mogelijk probleem met uw schouw? Vermandel F. uit Oostakker heeft jarenlange expertise in alle werken aan en rond schouwen in de regio Gent. We delen onze kennis graag met onze klanten. U kan bij ons terecht voor alle herstellingen, schoorsteenvegen en andere werken aan en rond uw schouw. 


Omdat wij van een volledige service houden, verzorgen wij ook:

Contacteer ons vandaag en ontdek onze excellente service!

Vraag vrijblijvend een offerte