top of page

 SCHOUWVOERING / BUIS IN GANS VLAANDEREN

Condens in uw schouw is een erg vervelend probleem

Het leidt tot vlekken en schimmelvorming op uw muren. Vaak ontstaat dit na het plaatsen van een nieuwe brander of een nieuwe cv-installatie. Het hogere rendement van uw nieuw toestel zorgt voor minder warmteverlies, dus een koudere schouw. Dat kan in bepaalde gevallen condens veroorzaken, zelfs tot 10 jaar na de plaatsing van uw nieuwe brander. Condens is een trage vernieler, die uw schouw van binnenuit langzaam sloopt. De oplossing voor dit probleem? Schouwvoering van Vermandel uit Gent.

Een veilige én efficiënte oplossing voor dit probleem is het plaatsen van een dubbelwandige schouwvoering. Die beschermt uw schouw tegen vocht en zorgt ervoor dat de rookgassen vlugger worden afgevoerd. De installatie wordt afgerond met het plaatsen van een regenkap met een T-stuk. Zo wordt de minieme hoeveelheid vocht die nog aanwezig is, makkelijk afgevoerd en kan de schouw probleemloos door ons gereinigd worden. Uiteraard kunnen regenkappen die waterinslag voorkomen, ook apart worden besteld en geplaatst.Alle regenkappen die door Vermandel worden geïnstalleerd, zijn maatwerk voor een optimaal resultaat. Ook PP condensbuizen – vereist voor bepaalde toestellen – worden vakkundig door ons geplaatst.

Een schouw die perfect functioneert

Een schouw met een slechte zuigkracht is een echte bron van ergernis. Het plaatsen van een betonnen trekregelaar lost dat probleem op. Door de conische vorm en de gaten aan de zijkant, stijgt de zuigkracht van uw schouw aanzienlijk. Bovendien helpt de trekregelaar ook tegen waterinslag. Heeft u een vraag over een mogelijk probleem met uw schouw? Vermandel Franckie uit Gent heeft een jarenlange expertise in alle werken aan en rond schouwen in de regio Gent. We delen onze kennis graag met onze klanten. U kan bij ons terecht voor alle herstellingen, schoorsteenvegen en andere werken aan en rond uw schouw.

Omdat wij van een volledige service houden, verzorgen wij ook:

Van Ieper tot in Tienen komen we u graag bedienen. Neem vandaag nog contact op en informeer naar onze voorwaarden!

onderhoud van centrale verwarming

inox schouwvoering

herstellen schouwen

verwijderen van vogelnesten

Vermandel F.

WE BEKIJKEN HET ALLEDAAGSE LEVEN OOK EENS VANUIT EEN ANDERE INVALSHOEK. VOLG ONS OP INSTAGRAM!

Vermandel F.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het onderhoud van uw cv-ketel. Wij garanderen een perfecte service op maat.

TOELATINGSNUMMER VOOR MAZOUT: TV15505 EN VOOR GAS: G1 GVO00194

bottom of page