top of page

HERVOEGEN & HERBEZETTEN VAN SCHOUWEN

Herstellen, hervoegen en herbezetten van schouwen en schoorstenen

Uw schoorsteen staat voortdurend in weer en wind. Zorg er dan ook voor dat uw schouw bestand is tegen de guurste weersinvloeden. Door de bezetting en de voegen van uw schouw in topconditie te houden, vermijdt u ongemakken zoals insijpelend vocht of afbrokkelende stenen. De schoorsteen is vaak een vergeten stukje van het huis. U klimt dan ook niet elke dag op het dak om ze te inspecteren. En toch is het van groot belang om ze goed te onderhouden en ze snel te herstellen bij schade of slijtage. Vermandel in Gent helpt u hierbij. Onze expertise in het herstellen van schouwen en schoorstenen garandeert u een piekfijne schouw waar u jarenlang op kunt vertrouwen!

Hoe uw schouw herstellen?

Eerst is een inspectie van de schouw nodig om te kijken welke ingrepen essentieel zijn. Onze vakmannen klimmen met plezier uw dak op om de situatie van dichtbij te bekijken. Vervolgens adviseren we u en geven we u onze professionele opinie, gebaseerd op een jarenlange ervaring in het vak.

Onze oplossingen zijn duurzaam en worden uitgevoerd met kwaliteitsvolle producten en materialen. We verzekeren u van een knap eindresultaat, gerealiseerd volgens de regels van de kunst. Maar alles begint natuurlijk met goede raad én een gratis offerte. Vraag hier uw vrijblijvende prijsofferte aan.

Schouw herstellen: de oplossingen van Vermandel

Eens we de schade of slijtage hebben bekeken, zijn er twee mogelijkheden om uw schouw of schoorsteen te herstellen

1. Hervoegen van de schouw

Als alle voegen goed zijn opgebouwd en mooi aansluiten, krijgt insijpelend vocht geen kans. Om dat te bereiken, slijpen we alle voegen uit. We spuiten de schoorsteen proper met water of lucht – afhankelijk van het soort vervuiling. Wanneer de voegen opnieuw zijn aangebracht (met cement, rijnzand of Compaktuna), trekken we de schouw effen. Zo bereiken we gelijkmatige voegen voor een optimale bescherming. Tenslotte kunnen we de schouw insmeren met een transparante, liquide silicone. Deze zorgt ervoor dat water wordt afgestoten en geen kans krijgt om in de voegen te dringen. Ook het zink en het lood rondom de schouw wordt nauwkeurig geinspecteerd, voor een gegarandeerde waterdichtheid.

2. Opnieuw bezetten van de schouw

We starten met het zuiver maken van de voegen en grote gaten in de schouw. Vervolgens brengen we een laag waterafstotende primer aan (PUTZUNA). De hoeken worden voorzien van hoekijzers voor extra stevigheid. Alle kanten van de schoorsteen worden bezet met waterafstotende cement van Compaktuna. Wanneer het bezetsel gedroogd is, is het ijzersterk en beschermt het uw schoorsteen jarenlang. Ook hier controleren we uw lood en zink zorgvuldig. Als er een herstelling nodig is, voeren we die snel voor u uit.

Vermandel F.

WE BEKIJKEN HET ALLEDAAGSE LEVEN OOK EENS VANUIT EEN ANDERE INVALSHOEK. VOLG ONS OP INSTAGRAM!

Vermandel F.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het onderhoud van uw cv-ketel. Wij garanderen een perfecte service op maat.

TOELATINGSNUMMER VOOR MAZOUT: TV15505 EN VOOR GAS: G1 GVO00194

bottom of page