top of page
Zoeken

Vogelnesten verwijderen in de schouw of onder uw dakgoot, hoe pakt u dit aan?


vogelnest verwijderen in de schouw


Schade of overlast verhelpen

Ooit hebben we er allemaal wel eens last van: een vogelnest in uw schoorsteen of onder uw dakgoot. ‘Last’ zeggen we wel degelijk, want hoewel vogels gewoon op zoek zijn naar een warm plekje kunnen ze op deze manier voor overlast of schade zorgen.


Waarom u een vogelnest verwijderen moet

Vogels maken nesten van allerhande materiaal. Deze nesten kunnen vrij groot zijn, waardoor ze voor een verstopping kunnen zorgen in uw schoorsteen. Dat kan dan weer leiden tot schoorsteenbrand. Ook koolmonoxidevergiftiging en een verminderde efficiëntie van stoken zijn mogelijke risico’s. Vogelnesten in de dakgoot verstoppen dan weer de afvoer van regenwater, terwijl vogelnesten onder het dak er mogelijk voor zorgen dat de beestjes ook uw isolatie wegpikken. Wel houdt u er het best rekening mee dat vogelnesten verwijderen niet altijd toegelaten is volgens de wet. In bepaalde gevallen is het strafbaar als u dit doet zonder dat u de gemeente heeft ingelicht.


Waarom kiest u best voor een vakman voor het verwijderen van vogelnesten?

Voor het verwijderen van vogelnesten in de schoorsteen of onder het dak rekent u het beste op een professional als Vermandel F. in Gent. Niet alleen weten ze perfect hoe en of de vogelnesten verwijderd mogen worden, maar zij kunnen ook checken of er eventuele schade is aan uw woning. Kiezen voor een schoorsteenveger is beter dan pakweg de hulpdiensten, want ze leveren bij de klus ook een attest af waardoor u gedekt bent bij de verzekeraar, mocht er alsnog iets gebeuren. Omdat het verwijderen van vogelnesten vaak afhankelijk is van de broedperiode van de vogels is het raadzaam om eerder te voorkomen dan te genezen. Een schoorsteenveger helpt u graag met het voorkomen dat vogels nesten kunnen bouwen op plaatsen als uw schoorsteen, dakgoot of dak.


Meer weten over het verwijderen van vogelnesten? Vraag een offerte bij Vermandel F. in Gent.

213 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page