top of page
Zoeken

Voorkom schade aan uw woning door kauwennesten


Schade voorkomen door kauwennesten


Wat is een kauw?

Een kauw is een zwarte, gedrongen vogel die familie is van de kraai. De kauw is te herkennen aan zijn schelle ‘ka!’-geluid en zijn opvallende, lichte irissen. De kauw heeft een lange staart en lijkt qua uiterlijk veel op de kraai. Hij vliegt echter iets sneller dan de kraai en leeft vaak in grotere groepen. De kauw broedt van april tot en met juni en is zeer vindingrijk in het vinden van voedsel én broedplaatsen. In uw dakgoot of de schoorsteen: de kauw voelt zich overal thuis.


Kan een kauw overlast veroorzaken?

Een kauw kan overlast en schade veroorzaken als hij een nest bouwt rond uw woning. Zo gebruikt hij allerlei materiaal om het nest te bouwen, waaronder bijvoorbeeld isolatiemateriaal. Een nest in de dakgoot kan leiden tot verstopping, terwijl een vogelnest in de schoorsteen potentieel gevaarlijk is. Zo bestaat er een kans op koolmonoxidevergiftiging als uw schoorsteen verstopt is en niet goed trekt. Daarnaast kunt u op deze manier minder efficiënt stoken. Hoewel dit redenen zijn om het nest van de kauw zo snel mogelijk te willen verwijderen, mag dit niet zomaar. De kauw is namelijk een beschermde vogelsoort.


Hoe kunt u het vogelnest van de kauw verwijderen?

Voor het verwijderen van een vogelnest kunt u het beste een specialist inschakelen. De specialist weet wat de regels zijn en hoe hij het nest op een legale wijze kan weghalen. De specialist zorgt ervoor dat de klus professioneel wordt uitgevoerd en kan direct checken of er schade is ontstaan aan uw woning. Tot slot kan een specialist voorkomen dat de kauw (of een andere vogelsoort) een nest bouwt in uw dakgoot en schoorsteen en hierdoor schade toebrengt aan uw woning.


Wilt u meer informatie over het verwijderen van een kauwennest? Contacteer Vermandel Franckie uit Gent voor advies of een vrijblijvende offerte.

85 weergaven0 opmerkingen

Komentarji


bottom of page