top of page
Zoeken

Waarom de plaatsing van een inox schouwvoering een nuttige investering isinox schouwvoering


Het belang van een goed functionerende schoorsteen kan niet genoeg benadrukt worden als het gaat om de veiligheid en prestaties van een haard of kachel. Een essentieel onderdeel daarvan is de schouwvoering. In dit artikel leest u hoe een inox schouwvoering u een optimaal werkende schoorsteen garandeert.


Een inox schouwvoering (of dubbelwandige schouwvoering) is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal dat bestand is tegen hoge temperaturen en corrosie. Het wordt gebruikt om het bestaande rookkanaal te bekleden en biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bakstenen of betonnen voeringen.


Veiliger want minder kans op schoorsteenbranden

Ten eerste komt een inox schouwvoering uw veiligheid ten goede. Door zijn isolerende eigenschappen vermindert het risico op condensatie en teervorming, wat beide tot schoorsteenbranden kan leiden. Condensatie treedt op wanneer warme rookgassen afkoelen terwijl ze door het kanaal stromen. Daardoor ontstaat er vocht dat zich aan de wanden hecht. Teer ontstaat wanneer onverbrande brandstofdeeltjes zich ophopen in de schoorsteen. Beide kunnen brandgevaarlijke situaties creëren, maar een inox schouwvoering minimaliseert deze risico's.


Aanzienlijk betere energie-efficiëntie

Een ander voordeel van een inox schouwvoering is dat het de prestaties van de schoorsteen verbetert. Door zijn gladde oppervlak vermindert het de wrijving van de rookgassen, waardoor er een betere trek ontstaat. Dit resulteert in een efficiëntere verbranding en een hoger rendement van uw haard of kachel. Bovendien voorkomt de isolatielaag van de dubbelwandige constructie warmteverlies, waardoor u energie bespaart en uw stookkosten verlaagt.

 

Langere levensduur van uw schoorsteen

Naast veiligheid en betere prestaties zorgt een inox schouwvoering ook voor een levensduurverlenging van uw schoorsteen. Roestvrij staal is bestand tegen corrosie en zal niet broos worden zoals mettertijd wel het geval is met de traditionele stenen schouwen. Hierdoor kunt u genieten van jarenlang zorgeloos gebruik zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over mogelijke schade aan uw schoorsteen.


Overweegt u de plaatsing van een inox schouwvoering? Neem dan contact op met schoorsteenspecialist Vermandel F uit Gent voor deskundig advies over de beste roestvrijstalen kanalen in uw specifieke situatie.

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page